Tandrensning – et rent og smukt smil

Vi  sikrer dig den bedste rådgivning omkring forebyggelse og vedligeholdelse af dine tænder.

Langt de fleste af os voksne danner tandsten. Tandsten er kalk fra spyttet der sammen med plak dvs. belægningerne på tænderne omdannes til tandsten. Hvis tandsten ikke bliver fjernet regelmæssigt bliver tandkødet irriteret og bløder (tandkødsbetændelse) derfor et det vigtigt med en grundig tandrensning regelmæssigt. Sammen finder vi frem til hvad dit behov for tandrensning er. Tandsten sidder typisk især på forsiden af overkæbekindtænderne (de bagerste) og bag underkæbefortænderne og mærkes med tungen som en ru overflade. Tandsten findes også ved parodontose i tandkødslommerne.

 

Under tandsten kan der ikke udvikle caries, men ulemperne ved at lade tandsten sidde på dine tænder er større end fordelen ved ikke at kunne få et hul det pågældende sted, hvorfor tandsten bør fjernes regelmæssigt.

tandrensning

Instruktion

Det kræver fingerfærdighed at børste tænderne rigtigt. For at du skal have et livslangt velfungerende tandsæt bør der følges op på tandbørstningen af en professionel.

For mange er en el tandbørste et godt valg til renhold af tænderne suppleret med en eller flere hjælpemidler til renhold imellem tænderne.

Det er vigtigt at understrege at en tandbørste hvad enten det er en el tandbørste eller en manuel, IKKE kan holde rent imellem dine tænder.

Det er derfor tandtråd, soft picks eller lignende også skal bruges. Du kan få råd og vejledning af en af vores dygtige klinikassistenter i hvad der passer godt til netop dit tandsæt.

Det er ikke kun børn der har behov for regelmæssig korrektion af børstemetoden, men også voksne kan ofte drage nytte af et par tips, da der er mange faktorer der spiller ind på børsteresultatet. Hvis du for eksempel har gigt i fingrene kræves det at skaftet på tandbørsten er størst muligt og for mange hjælper det med en el børste, da den gør det meste af arbejdet og du blot skal flytte tandbørsten fra tand til tand samt vinkle den rigtigt. Hvis du mister en tand eller du får parodontose skal børstemetoden tilrettes din mund.