Tandimplantater – få dit smil og din livskvalitet tilbage

Vi tilbyder tandimplantater i samarbejde med specialtandlæger i kirurgi.
I dag kan vi erstatte mistede tænder med nye faste tænder, der føles fuldstændig som ens egne – hvad enten det drejer sig om én, flere eller alle tænder.

 

Implantatbehandling og større kirurgiske indgreb udføres af Tandlæger Peder Kold og Simon Kold, som er vores kirurgiske specialister. De har mange års erfaring indenfor feltet og opererer på deres egen klinik i Herning.

Et tandimplantat er en kunstig rod af metal, der sættes fast i kæbe-knoglen, hvor der mangler naturlige tænder. Efter en helingsperiode isætter man et mellemstykke. Her på sætter man den endelige krone, bro eller faste protese. I helingsperioden bærer man en ætsbro eller smile-protese, så man er aldrig “tandløs”.

Behandlingen kan være et godt alternativ til en flerledet bro, for såvel unge som ældre, fordi den traditionelle behandling kræver, at tandlægen sliber på sunde nabotænder.

Implantatbehandling har også givet ny livskvalitet til mange af vores kunder, der har haft problemer med at styre en løs protese, fordi gummen skrumper.

Med implantater får du flotte, faste tænder, som du trygt kan tygge, smile og tale med.

Hvad består et implantat af?
Et tandimplantat er som en tandrod – den er bare kunstig og bliver sat ind i kæbeknoglen. Implantatet er lavet af titanium, som har den egenskab, at det går i forbindelse med knoglevævet og på den måde låser sig selv fast, næsten som en naturlig tandrod.

Hvordan foregår operationen?
Selve operationen er udramatisk og skånsom og tager sjældent mere end 1 time. Du bliver selvfølgelig bedøvet, så du intet mærker.

Hvor lang er den samlede behandlingstid?
Implantaterne skal hele i kæben, så den samlede behandlingstid afhænger af knoglen kvalitet og af, hvor meget af den knogle, du har tilbage. Som udgangspunkt skal du regne med 2 måneder, men når vi undersøger dig, kan vi give dig et mere præcis svar.

Hvornår kan du bruge de nye tænder?
Langt de fleste bruger deres nye tænder uden gener samme dag, som kronen eller broen er monteret på implantatet.