Børnetandpleje – trygge børn

Vi har på klinikken stor kompetence  indenfor børnetandpleje. Klinikken har behandlet børn i over 40 år.

Vi har samarbejdsaftale med Ringkøbing- Skjern Kommune om behandling af børn i alderen 0- 17 år.

Vi starter med legemøder hos tandplejeren når barnet er ca. 1 år gammel. Vi tilstræber gennem leg –  god information og trygge rammer, ikke at danne basis for fremtidig tandlægeskræk.

Vi har mange børn som glæder sig og er glade for at komme til tandlæge.

Er behandling meget svært – kan vi ved hjælp af  både lattergas og beroligende medicin, få behandlingen gennemført, således behandling i narkose undgås.

Der visiteres  til tandregulering flere gange om året, rundt på kommunens skoler.

Tandregulering finder sted hos Specialtandlæge Ane Juul, Herning.

 

boernetandpleje

Gode råd

Gode råd om mundhygiejne og tandbørsteteknikker se www.tandlaegeforeningen.dk

Gode råd hvis tandskade se  www.tandskaden.dk

Valgfrihed i i børne og ungetandplejen

Behandling af de 0- til 15-årige

I de fleste kommuner varetager den kommunale tandpleje alle eftersyn og behandlinger af børn fra 0 til 15 år. Denne har en særlig ekspertise, når det drejer sig om børn, hvorfor vi anbefaler, at man benytter denne. Desuden er behandlingen gratis.

I Ringkøbing -Skjern Kommune er det muligt at vælge os som privat tandlæge til sine børn, da kommunen har specialaftale med blandt andet Tandlægerene Videbæk, medmindre man bor i et område hvor der er en kommunal klinik. I så fald må man selv betale 35% af al tandbehandling, herunder også traumer og tandregulering. Men man har frit valg.

Behandlingen af de 16 – 17-årige:

Alle 16 og 17-årige har fuld valgfrihed mellem behandling i privat praksis eller på kommunal klinik. Behandlingen her på klinikken er gratis, og vi anbefaler kontrolbesøg her, mens det er gratis, for at lette overgangen til ungdomstandplejen.